Европа – в тотален страх пред мюсюлманите




Източник: Интерфакс

Флеминг Роуз, редактор на културния отдел на Юландс-постен – вестникът, публикувал скандалните карикатури на пророка Мохамед, осъди страха пред привържениците на исляма, който по негово мнение изпитва Европа.

„Завеждащият музея на изкуствата крие произведения от страх пред реакцията на мюсюлманите. През този театрален сезон се показват три сатирични постановки, осмиващи президента на САЩ, Дж. Буш, но нито една постановка не се занимава с Осама бин Ладен и съюзниците му.” – пише той в статия на страниците на Юландс-Постен.

„Освен това, продължава редакторът, на среща с премиер-министъра на Дания някакъв имам издига искането да се повлияе на датската преса за създаване на по-позитивен образ на исляма. Приведените примери свидетелстват, че съществува основание за безпокойство, независимо дали то се основава на предположения, или не. Факт е, че страхът съществува и че той води до автоцензура.” – счита журналистът.

По негово мнение, съществува заплашване в общественото опространство, когато художниците, писателите, илюстраторите, преводачите и театралните дейци „заобикалят важното за нашето съвремие културно противостояние на исляма и светското западно общество, което има за свои корени християнството” – съобщава Интерфакс-Религия.

Превод: Илиана Александрова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...