Европейски дни на културното наследство: православни храмове във Франция отварят вратите си



Източник: Orthodoxie.com

По повод обявените за Европейски дни на културното наследство – 16 и 17 септември 2006 година, няколко православни храмове във Франция ще отворят вратите си за всички, които желаят да се запознаят с православната култура.

Енорията „Св.св. Козма и Дамиан” в Авиньон ще приема посетители от 15 до 18 часа в неделя, 17 септември 2006 година. Обслужващият храма отец Михай ще разяснява същността на иконите.

Енорията „Свети Серафим Саровски” в Париж ще е отворена в събота, 16 септември, от 14 до 18 часа и в неделя, 17 септември, от 13 до 18 часа. От църквата предлагат организирано посещение с обяснения.

Руската православна църква „Света Богородица” в Шавил, Ил-дьо-Франс, е предвидила специална програма. Вратите й са отворени за посетители от 10.30 часа в неделя, 17 септември. В храма ще бъде подредена изложба от стари снимки. От 14.30 часа храмовият хор ще изпълни църковна и руска народна музика. От 16.30 часа е концертът за балалайка на ансамбъл „Кедрофф”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...