Привърженици на окопалата се в Русия секта пребиха своя гуру


AFP

Членове на руската секта, които през последните пет месеца се бяха окопали под земята и неотдавна излязоха на повърхността, нанесоха жесток побой на своя водач и му причиниха черепна травма, съобщиха от агенция Интерфакс.

Според вицегубернатора на областта Пенза (700 км югоизточно от Москва) Олег Мелниченко, между членовете на сектата и водача на сектата Пьотр Кузнецов е станало сбиване. Интерфакс съобщи, че Кузнецов е получил „открита черепна травма”.

Трима от последните 14-те привърженици на сектата, сред които и едно дете на 20 месеца, излязоха днес от подземното укритие, където очакваха Второто пришествие. Майка и двете й деца бяха убедени да излязат на повърхността от Кузнецов, пуснат специално за целта от психиатричната клиника, в която е настанен.

Сектата се беше залостила в началото на ноември 2007 година в обширно подземно укритие с няколко помещения, очаквайки Второто пришествие Господне, което според тях трябвало да се случи през май тази година. Тогава те заплашиха да се самовзривят, ако бъде направен опит за принудителното им извеждане от убежището.

Във вторник, след срутване в укритието 14 от сектантите го напуснаха, като поискаха гаранции, че ще могат да се оттеглят в къща в селото, където да продължат да чакат Второто пришествие. Други 14 останаха вътре. Миналия петък убежището бе напуснато от първите седем души.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...