Да сбъднеш една детска мечта



Възлюбени в Господа братя и сестри, искам да споделя с вас нашата радост и радостта на две деца от Дома за деца без родители „Св. Димитър Басарбовски” гр. Русе – Орхан и Теодор.

 

Едно радостно събитие се случи на 3 юли тази година в манастира „Света Марина” в с. Сяново, Русенско. В този ден тези две деца бяха кръстени в Христа от презвитер Стефан Стефанов. За да станат съпричастни на тяхната радост, дойдоха много хора от енорията на църквата „Свети Николай Чудотворец” – Русе, както и християни от други енории. Въпреки лошото време, всички очаквахме с нетърпение това събитие. Пренебрегнахме проливния дъжд и неуредиците с транспорта – и, слава Богу, Кръщението се случи.

С извършването на това Тайнство в Христа се изпълниха мечтите на двете момчета, които от години желаеха да бъдат като другите – кръстени. Всички разбрахме и съпреживяхме това, защото по времето на Миропомазанието лицата на младежите светеха от радост, а това, че бяха обкръжени от любовта на всички присъстващи, очевидно ги правеше още по-щастливи. Въпреки, че тези деца нямаха родители, които да ги обгрижват и да ги напътсват в живота, те усърдно извървяха пътя към Кръщението. Присъстваха в продължение на 6-7 години на почти всички неделни литургии, участваха в подготовката на големите църковни празници и се включваха активно в живота на енорията. Това тяхно усърдие бе възнаградено с голямото уважение и любов от страна на енориашите и на всички, които ги познават.

Ще си позволя да цитирам отец Стефан, който с две-три думи описа радостта на децата, след като се причастиха със св. Тайни: „Не съм виждал по-щастливи лица от това на Орхан (вече Георги след Кръщението) и на Теодор”.

Бог да благослови тези деца, които намериха верния път към Бога – и дано никога не се отклоняват от него!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...