Излезе от печат „Не затваряй очи“ на Мартин Ралчевски



Романът се издава с благословението на отец Боян Саръев

Като човек на словото съм прочела немалко книги и с ръка на сърцето мога да кажа, че това е епопея на духа, на вярата и на любовта. Тази книга отваря очи, вдъхва вяра и води в храма изгубените души. Докато я четях бързо почувствах, че е повече от покъртителна съвременна история, тъй като описаната тук любов е различна. Тя е не само чиста, но и безусловна. Тя надживява нашия ден, време и пространство и по чуден начин отеква във вечността. Повярвайте ми – подобни красиви духовни цветя израстват изключително рядко в литературната градина!

Защо страдаме? Защо се разболяваме? Защо умираме преждевременно? Защо изобщо живеем? Въпросите, които задава главният герой, се просмукват в нас и неусетно стават и наша вътрешна духовна борба и цел. Забележителен е непринуденият, самобитен авторски подход да се говори за живота и смъртта по такъв увлекателен и непосредствен начин, който спечелва и най-предубедения читател. Признанието на героя: „Обичам Бога, но не разбирам Неговия промисъл“ отеква в душата на четящия по дълбок и съкровен начин. Болката при срещата със смъртта е непосредствена, пълнокръвна и истинска, като акцентът остава върху крехкия, но преливащия от любов живот!

Книга-изпитание и признание, че най-трудното в този живот е да приемеш истината, която не желаеш. Защото всички сме уязвими и защото бездната на отчаянието може да погълне слабите и невярващите, но силните духом имат обещание и реална възможност да се измъкнат. Негативното преживяване се превръща в път към небесното и трансформация на мисълта, последвано от пълния катарзис и смазващ финал. И ако посланието на героя към неговата сестра е: „Дръж се. Не затваряй очи!“, то посланието на автора към читателя е: „Каквото и да ти поднесе този живот, не се предавай!“. Защото, убедена съм, всеки поне веднъж си е задавал въпроса може ли да променим нашата екзистенциална съдба? Може ли да изменим Божията воля и Неговия план за нас?

Роман, който облагородява и спасява душите ни!“

Богдана Сиракова, библиотекар,

„НЧ Развитие 1873 г.“, гр. Пещера

 

„Обилно благословена творба, талантливо изградена върху легендата за странджанския отшелник. Разкриваща величието и силата на духа на тези, които истински обичат Христос.

Вярата и непоколебимостта на младия отец Павел, който губи сестра си, но отказва да се примири с това, са покъртителни. А необикновената среща между него и юродивия отшелник е без аналог.

Книга апогей на молитвата и на православния начин на живот в днешно време. Златно перо.“

 

отец Боян Саръев

 

Заповядайте на представянията на книгата в София и Бургас.

Там може да зададете своите въпроси към Мартин Ралчевски и да получите автограф!

СОФИЯ:

21 юли 2022 г., 18:30 ч., Клуб на Архитекта, ул. Кракра 11

БУРГАС:

01 август 2022 г., 18:30 ч., Регионална библиотека Пейо Яворов, ул. Средна гора 14.

 

Аудио-откъс от книгата можете да чуете ТУК>>>

За поръчки с безплатна доставка за цялата страна ТУК>>>

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...