Трети ежегоден конкурс „Блага вест“: Ако бях ангел



 

Фондация "Покров Богородичен" и портал Православие.БГ организират за трета поредна година литературния конкурс "Блага вест". Тази година той е посветен както на мечтателите, така и на реалистите. Темата му е: "Ако бях ангел".

 

Идеята: Вероятно мнозина от вас са гледали култовия филм на Вим Вендерс "Криле на желанието" или неговия американски римейк "Град на ангели". Необикновеното в тях е начинът, по който се показва всекидневието на големия град – не през очите на хора, а през очите на ангели.

 

Фантастична измислица, ще каже сигурно някой. Но за вярващия няма нищо фантастично в идеята, че ангели участват в нашия живот, дори в най-невзрачното ни всекидневие, съпътствайки и помагайки ни – понякога съвсем незабележимо и ненатрапчиво, понякога по-очевидно. Всеки би могъл да разкаже за такива случаи. Усещали сме как в трудни ситуации някаква незрима ръка ни се подава отгоре. Усещали сме присъствието на ангела-хранител.

Трудно е да си представим, че в лудницата на модерния град, сред колите и боклуците, в безутешната сивота на крайните квартали и по грозните улици на гетата крачат ангели. И все пак това е така. Не е нужно да гледаме филма на Вендерс, за да си ги представим до нас или просто да усетим присъствието им. Затова и темата на нашия конкурс допуска всякакви интерпретации. Как виждат ангелите нашия свят? Какво бих сторил, ако бях ангел? Други биха могли да разкажат и за хора-ангели, които са срещали по жизнения си път, защото има и такива хора – сякаш напълно свободни от обичайните човешки пороци и злини. И, разбира се, ще се радваме, ако ни разкажете за срещата си с вашия ангел-хранител – когато сте усетили явно неговото присъствие и помощ.

На добър час!

Андрей Романов, Гергана Попиванова

 

Срокове

Краен срок за изпращане на материалите: 24 февруари 2008. Изпращайте текстовете си на адрес ekip@pravoslavie.bg

Старт на гласуването от посетителите на Православие БГ: Изпратените текстове ще бъдат публикувани на 1 март и гласуването може да започне.

Финал на гласуването: 24 март 24.00 ч.

Обявяване на резултатите: след обработка на данните от онлайн гласуването на публиката резултатите ще бъдат публикувани на 25 март 2007.

Как може да участвате?

1. Участникът в конкурса трябва да ни изпрати информация за обратна връзка (име и фамилия, ел. поща, телефон, адрес). Тези лични данни са защитени.
2. Участникът попълва информация, с която ще бъде представен на журито и читателите. Това ще бъде неговата визитка, която ще бъде публикувана заедно с текста му.
3. Напишете своят текст. Максимален обем: 2 стандартни машинописни страници (1800 знака).
4. По желание може да прикачите и Ваша снимка или друго изображение, което бихте искали да съпътства писмото ви.

Изтеглете формуляра за участие оттук. В случай, че не успеете да го направите, напишете ни на адрес ekip@pravoslavie.bg и ние ще Ви го изпратим.

Желаем успех на всички участници!

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...