Рождественски образи и слова в Къща за птици



В навечерието на Рождество ИК „Омофор“ и ателие-книжарница „Къща за птици“ ви канят на празнична вечер под надслов „Рождественски образи“. Потопете се в атмосферата на очакване на коледната радост чрез вдъхновени рождественски ликове и сюжети,  откровени слова за вярата и ангелогласни песнопения.

В празничната вечер ще бъде открита съвместната изложба на художниците Юлия Станкова, Младенка Ланджева, Величка Стойнова и Кирил Божков, посветена на Рождество.

Ще бъде представена и новата книга на свещеник доц. Стоян Чиликов „Православната вяра и живот“. Изданието идва в отговор на размишленията на автора като пастир относно това защо църквите са празни и християнската нравственост и православният етос остават само в книгите на християнска тематика?

Чрез книгата си авторът отправя покана към съвременния човек: „ела и виж“; вкуси от Христос, влез в Църквата, живей в нейните тайнства, научи се да даваш и да се молиш, тогава от опит ще разбереш как в богообщението се раждат истините на вярата.

„Православната вяра и живот“ въвежда читателя в основните вероучителни истини на Православието – отношението християнска вяра и религия, Бог и човек, догматът за Света Троица, Иисус Христос, Пресвета Богородица. В книгата може да откриете изяснение на църковните тайнства и литургията; на духовния опит и борбата със страстите; блаженствата и църковните празници.

Отец Стоян Чиликов е свещеник в храм „Св. Георги“ в кв. Дървеница, София, доцент при катедрата по теология на Философско-историческия факултет на ПУ „Св. Паисий Хилендарски“. Специализирал е в Московската духовна академия, Латеранския Университет в Рим и в Солунския Университет „Аристотел“. Той е автор и на книгите „Учението за Божията майка в богословието на св. Григорий Палама“, 2003, „Спасението на човека според св. Йоан Златоуст“, 2006; „Въведение в богословието на отците“, 2007, и „Красотата на света“, 2007.

Специален участник в празничната вечер на „Къща за птици“ ще бъде камерната вокална формация ЕЛИЦИ към НГДЕК „Св. Константин Кирил Философ“ в изпълнение на старинни църковни песнопения.

Кога: 18 декември (вторник), 18:30 ч.
Къде: София, ул. „Проф. Асен Златаров“ 22, ателие-книжарница „Къща за птици“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...