Възстановяването на Българската патриаршия – дело на атеистичния режим?



Дискусия тази събота във „Вяра и общество”

Тази събота основната тема на предаването е провокирана от 60-та годишнина от възстановяването на Българската патриаршия. За времето, в което се слува това историческо събитие; за ролята на атеистичния режим в решаването на чисто църковни дела и за непознатите страници от новата история на Българската патриаршия – Горан Благоев ще разговаря по тези и други въпроси със своите гости: доц. Лизбет Любенова, доц. Дилян Николчев и д-р Даниела Калканджиева. 

Очакваме предварително вашите въпроси на електронния ни адрес: viara@bnt.bg, на страницата ни във facebook: Viara I_Obshtestvo или на страницата ни в сайта www.bnt.bg.

В същото издание очаквайте и нашето разкритие за имоти на блаженопочиналия патриарх Максим, които не принадлежат на БПЦ.

Гледайте ни. Очакваме ви – започваме по-рано от обикновеното – в 16.20 ч.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...