„Кратък буквар на Православната вяра” вече е в църковните книжарници



От днес на книжния пазар у нас може да бъде намерен „Кратък буквар на Православната вяра”.

Съставител на изданието е богословът и преподавател в Софийската Духовна Семинария Дарин Алексиев, а редактор – Сливенският митрополит Йоаникий.

Книгата дава отговор на основните въпроси при встъпване в православната вяра – в какво вярваме, каква е символиката на кръста, какво представлява православният храм и неговото устройство и кога и защо го посещаваме, какво трябва да бъде поведението ни в църква, каква е църковната йерархия в Православната църква и как да се обръщаме към духовник, кои са Светите Тайнства. 

В книгата са описани основните Православни обичаи и обреди. Специално внимание е отделено на молитвата, както и на литургийните последования.

В предговора към изданието, написан от Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий, се казва: „Въпреки че изминаха повече от 20 години от началото на демократичните промени, много християни не знаят как да се държат в църквата, как да се отнесат при особено важни случаи във всекидневието.

Настоящата книжка се издава, за да улесни православните християни в техния живот. Кратка по форма, тя съдържа ценни напътствия. Вярваме, че мнозина ще прочетат и вникнат в тези напътствия и ще имат утеха и благословението на Бога”.

Книгата е богато илюстрирана и е подходаща за всеки новоначален във вярата и е прекрасно допълнение при св. кръщение на православни християни.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...