Клуб „Християнство и култура“ представя „Запечатаният ангел“ на Николай Лесков



LescovНа 24 март (четвъртък) от 18.30 ч., в столичната ателие-книжарница „Къща за птици” (ул. „Проф. Асен Златаров” 22) Фондация „Комунитас” и Клуб „Християнство и култура” ще представят Запечатаният ангел“ на Николай Лесков.

С участието на: Деян Енев, Венета Домусчиева, Таня Атанасова.

С издаването на „Запечатаният ангел” (Избрано) на Николай Лесков (превод Венета Домусчиева, Таня Атанасова, 2016), Фондация „Комунитас” си поставя за цел да запознае читателя с християнските творби на големия руски писател, никога досега непревеждани на български език. А тъкмо това са знаменитите му „творби-легенди”, където се откроява цяла невероятна галерия от праведници-чудаци.

„Човек, който за пръв път отваря да чете Лесков, ще се почувства пометен от една езикова стихия, която ще му е съвършено непозната. Освен християнската тематика и езиковата стихия, героите на Лесков са третата съставка на отговора. Оковани в партера на живота и наблюдавайки изнизващата се редица на годините си, човешките поколения все по-неистово жадуват небето, включително и нашето поколение” (Деян Енев).

Клуб  „Християнство и  култура” е инициатива на фондация „Комунитас”, издател на списание „Християнство и култура”. Клубът се стреми периодично да организира дискусии за новоизлезли книги с християнска тематика, извеждайки на преден план тематични акценти, отсъстващи в днешния културен дебат.

Списание  „Християнство и  култура” е издание на фондация „Комунитас”. Излиза от 2002 г.. Списанието е открита дискусионна територия, чиято цел е да привлича автори от различни християнски конфесии и с различни гледни точки, поради което публикуваните в него материали следва да бъдат разбирани като покана за диалог.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...