Защо християнството отрича астрологията



viara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество” – петнаседет минути по-рано от обикновено

В първия ни за годината брой ви предлагаме:

  • „Утринната звезда, която възвести новия ден” – разказ за св. Йоан Кръстител и епохата му в деня на неговия празник.  
  • Вярата в Бог е несъвместима с уповаването на планети и звезди – в началото на годината, когато продължават да ни заливат астрологични прогнози за новата 2017 г., търсим отговори на въпроси като: Защо християнството отрича астрологията, въпреки че раждането на Спасителя е свързано и с една звезда и нейните откриватели? Пред кого или какво се прекланя астрологията и защо в наши дни тя е все по-популярна? Можем ли да ходим редовно на църква и едновременно с това да се „консултираме” с ежедневния си хороскоп? Отговорите на тези и други въпроси Горан Благоев търси в разговор с богослова доц. Екатерина Дамянова и с астрофизика доц. Тодор Велчев – едно своеобразно продължение на темата, по която дискутираха преди Нова година в „Къща за птици”.  

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551. 

Предлагаме ви още: 

  • „Пастир, който никога не говореше за себе си…” – памет за последния български митрополит на Самоков – Доситей, 180 години след неговото рождение. 
  •  „Срещи със стареца Назарий” – за харизмата на един съвременен български духовник в спомените на неговите духовни чеда, събрани в книга. Представя ни я един от съставителите – Велизар Пейков.

Гледайте ни тази събота. По изключение започваме в 16.45 ч. 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...