Църквата, която отблъсква, а не привлича



В поредното издание на „Вяра и общество“ Ви предлагаме: 

  • „Много християни разпръскват вина, вместо благодат.” Специален гост на предаването e Филип Янси, един от завладяващите съвременни християнски писатели, проповедник и журналист от САЩ. С него Горан Благоев търси отговори на въпросите: Какво се случва с благовестието? Защо съвременният свят все по-трудно възприема Христос като убежище?  Защо вярващите губят авторитет и влияние? Дали Църквите вместо да привличат хората, ги отблъскват? Какво в крайна сметка управлява този свят? От какво имаме нужда всички в днешното арогантно ежедневие? Дали благодатта може да запълни бездната между християнската вяра и реалността днес? Разберете повече за книгите му, които са излезли на български език – „Изумителна благодат” и „Чезнеща благодат” (която тези дни вече е на книжния пазар) и вижте как един искрен следовник на Иисус ще ни разкрие света от един неочакван ъгъл с много смирение, любов и откровеност.   
  • Имат ли пресечни точки религията и тероризмът?  Има ли място религията в противодейстнието на екстремизма? Може ли ислямът и християнството да си сътрудничат в борбата срещу религиозния екстремизъм и омразата? Това са само част от въпросите, които ще бъдат обсъждани на предстоящия международен форум „Религия и тероризъм”, който ще се проведе в София идната седмица. За горещите теми от днешната съвременност ще търсим позициите на двамата организатори на форума – Славчо Велков, експерт по сигурността и борбата с тероризма и д-р Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни изследвания. Вижте и специален материал за проведената в университета Ал-Азхар в Кайро Световна конференция за мир, в която участваха Цариградският патриарх Вартоломей, Коптският патиарх Тавардос ІІ и папа Франциск.   
  • Безмълвни послания на Възкресението и вечния живот от преди 10 века – разказ за стенописите от Костницата на Бачковския манастир. 

Гледайте ни, очакваме Ви и тази събота – както обикновено от  17.00 часа.

Вяра и общество

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...