Братът на св. Климент Охридски, ръкоположен от папата



В изданието на 23 декември ще видите:

  • „Няма разногласия в Светия Синод на МПЦ, за това БПЦ да им бъде Църква-майка.” Първо заседание на двата синода в София, след писмото на Македонската църква за тяхната автокефалия. Чуйте ексклузивните интервюта на Българския патриарх Неофит и Македонския архиепископ Стефан, дадени единствено пред камерата на нашето предаване.
  • Братът на св. Климент Охридски, ръкоположен от папата – той е бил славянски просветител, ученик и неизменен спътник на св. св. Кирил и Методий, един от светите Седмочисленици, основоположник на Преславската школа. За пътя на големия просветител, който честваме на 23 декември – св. Наум – път, който минава през Плиска, Девол и Охрид и за хипотезите около неговата личност Горан Благоев разговаря с проф. Бистра Николова и доц. Веселина Вачкова.
  • Как се ражда Младенецът сред малчугани в храма? – репортаж за благодатното сътрудничество между една детска градина и един столичен храм в навечерието на Рождество Христово. Вижте какво направиха възпитаниците и учителите от 81 детска градина „Лилия” в София, подкрепени от свещеник Александър Лашков от храм „Св. Троица”.
  • Защо така лесно се изкушаваме да забравим същността на празника Рождество? Какво означава Бъдни вечер? Защо Бог трябва да се роди? Изгубва ли празнуването на Рождество Христово своя истински корен и смисъл? Чуйте какво мисли свещеник Светозар Арабаджиев от София.
  • Дървото на Младенеца – разказ за превръщането на елхата в символ на Рождество Христово.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни! Очакваме ви и тази събота по БНТ 1, точно в 17 ч!

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...