Вяра, която се доказва чрез съмнение



В изданието на „Вяра и общество” тази събота, 25 април, ще видите:

  • Пост по време на пандемия – със зам. главния мюфтия Бирали Бирали разговаряме за поста през м. Рамазан, който тази година започва на 24 април; за това как мюсюлманите ще го спазват във време на карантината; ще бъдат ли изпълнявани и как общите молитви и общите благотворителни вечери „ифтар”. От госта ни ще научим още какъв е смисълът на мюсюлманския пост, в какво се изразява той, какви са приликите и отликите с поста при юдеи и християни.
  • Достойни за независима Църква – в това издание ще си припомним 160-та годишнина от Българския Великден, която се навърши на 3 април т.г., но поради наложените ограничения във връзка с пандемията, тя почти не бе отбелязана.
  • Вяра, която се доказва чрез съмнение – в навечерието на Томина неделя, първата след Великден, гости на Горан Благоев ще бъдат архимандрит Дионисий и Владимир Райчинов, зам. председател на Обединени евангелски църкви. Те ще ни разкажат: Защо е необходимо апостол Тома да проявява своето съмнение във Възкресението на Христос и какво самият Възкръснал разкрива чрез него на света? Дали е коректно да наричаме Тома „неверни”? До колко примерът на Тома може да ни послужи и днес  – кое да приемаме с вяра и в кое да се съмняваме? С двамата ще разговаряме и за едно друго явяване на Възкръсналия Христос – на двамата Му ученици по пътя за Емаус – за да разберем защо Той изчезва точно в момента, в който е разпознат от своите спътници.

Този брой на предаването се излъчва на живо, така че вашите въпроси към нашите събеседници по двете теми може да зададете предварително във фейсбук-страницата на „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата ни в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 – в събота до 13.00 ч.

Фейсбук страницата ни е активна и по време на директното ни излъчване, но за да получите отговор на интересуващия ви въпрос, желателно е да го зададете преди да е приключил разговорът по темата.  

Очакваме ви, както обикновено по БНТ 1, и тази събота, 25 април от 14.00 ч.

Екипът на «Вяра и общество»

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...