Вярата е куражът да живееш в едно несигурно време – второто за сезона издание на „Вяра и общество“



Във второто издание на „Вяра и общество” през новия сезон, с начален час на излъчване 16.00 ч. Ви предлагаме:

 „Нека Вашето име бъде записано в книгата на живота” това евреите си пожелават на Нова година, която е 5781-та от Сътворението на света. Празникът Рош Ашана е времето, когато те се подготвят пречистени за новото начало. Няма фойерверки и пищни трапези, а смирение и покаяние. „Новата година е време за преосмисляне – споделя Роберт Джераси, член на Израилтянския духовен съвет – за това, което сме направили, обещали, изпълнили. Това е време да поискаме покаяние и прошка. Това е времето на вярата и несигурността. Вярата не е сигурност, тя е куражът да живееш в едно несигурно време“. От него ще научите защо еврейската Нова година започва със свирене на шофар в синагогата, а на трапезата се слагат задължително мед, ябълка и нар. Ще чуете и Псалом 27, който се чете на Рош Ашана.

„Някой, когото смятаме за голям грешник може отдавна да е изплакал душата си!” – спомен за Видинския митрополит Дометиан (1934-2017 г.), три години след неговата кончина. Ще видите откъси от специалното интервю, което той даде на на Горан Благоев по повод 20-та годишнина от избирането му за Видински митрополит.

„Поезията е личен молитвен израз към Бог.” Да споделиш сърцето си с Бог, чрез музика и вяра. Среща на зрителите на „Вяра и общество” с Виктор Макаров – бард, автор на християнска поезия и песни: „Поетът с китара е човек, който споделя сърцето си и ако в сърцето му са залегнали любов или пък злободневни теми, той ги изразява. Музиката е своеобразен път към Него.” За музиката и вярата, за любовта и смисъла да носиш Бог в сърцето си, да твориш за Него и да се чувстваш обичан и удовлетворен. Ще имате и възможност да чуете на живо негови изпълнения.     

Очакваме ви, по БНТ 1 – тази събота,  19 септември, в новия час на предаването – 16.00 ч.!

Гледайте ни!                                                      

 Екипът на „Вяра и общество“

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...