Черно море: Започна Седмицата на православната книга


В присъствието на Негово високопребодобие архимандрит Серафим и зам.-кмета на община Варна Борис Корновски снощи бе открита Седмицата на православната книга. „Православната духовност в съвременния свят“ е темата, която тази година обединява проявите, организирани от Варненската и великопреславска митрополия, Балканския православен младежки съюз и община Варна.
Снощи в пленарната зала на община Варна гражданите се запознаха с официалния сайт на светата митрополия (www.mitropolia-varna.org) и с мултимедията „Евангелието на живота“ по светото евангелие на Марк, което ще бъде представено всяка вечер от 21 часа пред храма „Св. Николай“.

В продължение на цяла седмица варненци ще имат възможност да се срещнат с автори и издатели на православна литература у нас и в чужбина, с духовници и историци. Ще бъдат дискутирани проблеми за православната духовност в съвременния свят, ще бъде обърнато внимание на публичността на църквата и на някои исторически теми, свързани с християнството.

В София вече е пристигнал специалният гост на форума – Негово високопреосвещенство митрополит Йеротей Влахос от Еладската църква, съобщиха организаторите. Днес той ще се включи в проявите на седмицата. От 18 ч. в пленарната зала на общината ще бъдат представени книгите му „Православната духовност“ и „Една нощ на Света гора“, а утре, на Преполовение, той ще отслужи архиерейска света литургия в катедралния храм „Свето Успение Богородично“ и ще прочете лекция за православната духовност и съвременния човек.

в. Черно море, бр. 2529, 16 май 2006

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...