И певицата Мадона предизвика критиките на Църквата


Източник: Днес БГ

Англиканската църква остро разкритикува певицата Мадона, че по време на представление в Лос Анжелис се е появила, висяща от голям огледален кръст, докато изпълнява баладата си Live To Tell. Новото международно турне на Мадона, носещо името „Изповеди“, бе открито в Лос Анжелис в неделя.

„Защо човек, който притежава такъв голям талант, смята за необходимо да се рекламира, оскърбявайки толкова много хора?“ – се казва в изявление на църквата.

Дейвид Мюир от Евангелския съюз обвинява певицата в прояви на „вулгарна нечувствителност“.

„Това, че Мадона използва християнски образи, е оскърбително и опасно – каза той. – Тя трябва да се откаже от тях за турнето си“.

Църквата изразява недоволството си от творчеството на Мадона не за пръв път. През 1990 година Папа Йоан Павел II призова към бойкот на концертите й заради песента Like A Virgin и танцовите интерпретации на Мадона. Ватиканът също осъди видеоклипа към композицията Like A Prayer за това, че в него има горящи кръстове и чернокож Исус.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...