Гръцкият православен народ се застъпва за ливанските си братя



Източник: Пресцентър на Св. Синод на Атинската Архиепископия

Днес бе отправена енциклика от Еладската църква до всички християни в нейния диоцез, озаглавена „Да окажем хуманитарна помощ на засегнатите от войната райони в Близкия изток”. Тя ще бъде четена навсякъде в храмовете в неделя 30. 07. 2006.

В текста се призовава към активна позиция на гражданите в защита на невинните жертви на войната. Миряните могат също да се включат в събирането на помощи за хората, останали на улицата след жестоките бомбардировки на израелците над Бейрут и други селища на независим и демократичен Ливан.

Обявени са и две банкови сметки:
Номер на сметка 0026 0053 760 200 156646 “EUROBANK”
Номер на сметка 5054 018 129 257 «Pireos Bank»

Който не е в състояние да помогне със средства, нека помогне морално, като изяви по всякакъв мирен и законен начин подкрепата си за ливанския народ.

Превод: Евгени Ламбров

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...