Религиозната тематика в шоуто на Слави



ОТВОРЕНО ПИСМО

С настоящото писмо бих искала да изразя дълбокото си възмущение от експонирания вече от няколко месеца образ на “свещеник” в шоуто на Слави. Подобен тип непремерен хумор не е в състояние да “развесели” интелигентната, уважаваща себе си аудитория, а още по-малко аудиторията, за която християнството е от особена значимост.

Не съм съгласна по такъв начин да бъде уронвано името и престижа на българските свещеници и Българската Православна Църква. Сред българското свещеничество има и винаги е имало хора – достойни, посветили живота си на каузи като православна просвета, грижи за тежко болни хора, изоставени деца и възрастни хора, наркозависими, ресоциализация на правонарушители и много други, разбира се.

Моето кратко писмо е само апел към критичната маса хора, както и към институциите в нашата държава, които не би трябвало да останат безразлични и безучастни към този проблем. Все още чувствителността и изразяването на тази чувствителност на широката общественост в България не е нещо установено. Превключването от един на друг телевизионен канал, тихият бойкот – за съжаление не решават този тип проблеми – още повече, че това шоу има своята аудитория – голяма част, от която са подрастващите. Искам да ви уверя, че такъв вид “сатира” на религиозни теми няма да намерим в най-гледаните телевизионни канали в православна Русия, Сърбия и Македония, със сигурност няма да видим подобно нещо и в католическа Полша.

Надявам се, че моят скромен апел ще намери поддръжници и нашият глас ще бъде чут.

27 Юли 2006 г.
София

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...