В Лондон бе отбелязана годишнината от упокоението на митрополит Антоний Сурожки



Източник: Sourozh.org

Миналия петък, 4 август, в лондонската катедрална църква на Сурожката епархия, Московска патриаршия, е била отслужена заупокойна литургия по случай третата годишнина от кончината на приснопаметния митрополит Антоний. Тя е била извършена от временно управляващия Сурожката епархия архиепископ Инокентий Корсунски, в съслужение с архиепископ Анатолий Керчски, храмовото свещенство и гости от епархията.

След литургията, архиепископ Инокентий, в съслужение с дякон Джоузеф Скинър, е отслужил панихида при гроба на митрополит Антоний в гробището Олд Бромптън и е произнесъл слово в памет на починалия. Той е подчертал историческата роля на мисионерския подвиг на владика Антоний и е призовал да се съхрани паметта му и единството на Сурожката епархия.

След заупокойната служба в катедралата е била предложена възпоменателна трапеза за събралите се да поменат митрополит Антоний.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...