Ще учат германските деца на хомосексуализъм в училище



Източник: Русская линия

Германският регионален институт по проблемите на училищата и медиите "Lisum" възнамерява да се бори с хомофобските "предразсъдъци" чрез упражнения и игри, които на практика въвличат децата в хомосексуализъм. Наскоро в Берлин бяха представени ролеви игри-упражнения за ученици от 14 години и нагоре. Под ръководството на психолози тинейджърите ще се учат да си търсят партньор от същия пол.

Във връзка с това съветникът по въпросите на образованието на либералната партия FDP Мике Зенфтлебен заяви, че "трябва да се разказва на децата за хомосексуалността, дискриминацията и нетърпимостта", но "тези теми не трябва да се илюстрират с помощта на ролеви игри, обучаващи младите хора да си намират еднополови партньори". "Става дума за 14-годишни ученици с все още неоформени представи и ценности", каза той.

От своя страна, членът на местния законодателен съвет Юрген Зелнер смята, че авторите на идеята използват език, разбираем за учениците, и че упражненията са напълно приемливи за германското училище. Все пак той отбеляза, че ръководителите на курса трябва да се опитат да осъществят своята цел по "не толкова двусмислен начин".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...