Расте броят на християните в Иран



Православие.ru

Броят на хората, които стават християни в ислямската република, се увеличава с всяка изминала година. Въпреки че на мисионерите е забранен достъпът до Иран, стотици мюсюлмани приемат християнската вяра.

Въпреки неблагоприятното отношение на властите, в страната расте количеството на домашните църкви, съобщава Christian Today. През миналия месец международното сдружение Partners International и християнската организация Persian Ministry ("Персийско служение") са провели извън границите на страната конференция за иранските християни, посветена на изучаването на Библията.

Посредством християнските радиопредавания лидерът на Persian Ministry се свързва със стотици християни по цялата страна. За подготовката на лидерите на домашните църкви помагат също така телефонът и Интернет. Всяка година лидерите избират няколко души от своите църкви или общини, които да участват в подобни обучителни конференции.

През 2000 г. християните са съставлявали около 0.2% от 70-милионното население на Иран.

Съгласно статистиката, предоставена от Богословската семинария към Школата за междукултурни изследвания "Фулър", всяка година в света броят на новообърнатите християни надвишава този на хората, приели исляма. Най-голям прираст отбелязват протестантските църкви.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...