Уеб страница показва дискриминация и преследване на християни в Европа



Cristianos.com

Институцията “Европа за Христос” разпространява уеб сайта” Християнофобия в Европа”, като подбира случаи на малтретиране, омраза, гавра или преследване на християни в континента.

Институцията Европа за Христос разпространява уеб сайта” Християнофобия в Европа”, като подбира случаи на малтретиране, омраза, гавра или преследвания на християни в Европа, за да могат съответните власти да вземат нужните мерки и да защитят религиозната свобода на тези хора. Идеята, обясняват организаторите, е с помощта на съответните данни големите институции като Европейския Съюз, ООН и други подобни организации да могат да се намесват, когато е необходимо, за да предотвратяват религиозната нетърпимост.

В www.christianophobia.eu обясняват, че „ християнофобия” е „ необясним страх или омраза към християните, или към християнството като цяло”. Също така показват нападения в медиите, публикации и протести срещу папата, срещу католически движения, атаки и забрани за носене на християнски символи на обществено място. Освен че представя тези данни, уеб сайтът предоставя на жертвите от споменатите нападения и засегнатите християни диалог и възможност да подават жалби,оказвайки помощ за борба с тази ситуация, сочат организаторите на тази инициатива.

Превод: Никола Христов

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...