Кръгла маса за вероучението организират философи



 

Секция по изследвания на религиите към Института за философски изследвания на БАН организира кръгла маса – дискусия на тема "За и против изучаването на религия в българското училище".

По повод предложенията на Обществения съвет за изучаване на предмет религия в българското училище и острите дискусии в публичното пространство организaторите са поканили водещи учени, богослови и други специалисти, представители на Светия Синод на БПЦ, Обществения съвет, Народното събрание на РБ , МОН и журналисти от медиите.

Ще бъдат подложени на дискусия оформилите си три основни позиции:

– За изучаването на религия на Обществения съвет, начело с проф. Георги Бакалов
– Против изучаването на религия с аргументи за запазване на светския характер на българското образование и невъзможност тази дисциплина да изпълни функциите, които и се възлагат.
– Против изучаването на религия с аргументите, предложени от Светия Синод.

Срок за подаване на заявки за участие: 8 февруари 2008 г., на адреса на института, тел. 981-07-91, ел. поща: philosophybulgaria@abv.bg. Изказванията са в обем до 10 минути.

Срещата ще се проведе на 12 февруари 2008 г., вторник от 10 часа в заседателната зала на института, на адрес бул. Патриарх Евтимий № 6, София.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...