Врачанският митрополит Калиник отслужи панихида в памет на Васил Левски



actualno.com

Врачанският митрополит Калиник отслужи панихида в памет на Васил Левски – йеромонах дякон Игнатий, по повод на 135 години от обесването му.

На служението пред паметника на Апостола в центъра на Враца присъстваха областният управител д-р Антонио Георгиев, кметът Тотю Младенов, свещеници от Врачанската епархия и много граждани.

Церемонията продължи с поднасяне на цветя и венци и отдаване на почит пред паметника.

Ученици от врачанското училище "Васил Левски" рецитираха стихове за своя патрон.

Проявите по повод на годишнината от гибелта на Апостола на свободата във Враца ще продължат с възпоменателна вечер от 17 часа във Регионалния исторически музей.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...