183 жени и деца бяха спасени от мормонска секта



Dnes.dir.bg

Общо 183 жени и деца са изведени от служители на Службата за закрила на децата на щата Тексас от ранчото в град Елдорадо, собственост на секта, проповядваща полигамия.

Става дума за 137 момичета и за 46 жени, съобщи БТА. Сред тях са и изведените вчера 52 момичета. Изведените жени и момичета са настанени във временни убежища в града и са под закрилата на властите. Ранчото, от което те бяха изведени, е притежание на Фундаменталистката христова църква на светците от последния ден. Сектата се ръководи от Уорън Стид Джефс, който бе арестуван през 2006 г. близо до Лас Вегас за изнасилване и оттогава излежава доживотна присъда.
Джефс бе обект на федерално преследване и в щатите Аризона и Юта по подозрение, че е участвал в сексуални престъпления и уреждане на бракове между непълнолетни момичета и възрастни мъже. Разследването на обитателите на фермата в Елдорадо започна след сигнал, че в нея 16-годишно момиче е било принудено да се омъжи за 50-годишен мъж, от който то родило дете, още когато било на 15 години.
Законите в щата Тексас не позволяват връзки и брак с момичета под 16 години, дори и ако родителите на девойката са съгласни, припомня ИТАР-ТАСС.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...