Епископ Николай (Сораич) напуска Епархията на Аляска



ktuu.com

Предстоятелят на Епархията на Аляска (към Православната църква в Америка) епископ Николай (Сораич) се оттегля от длъжност. Той заяви, че ще напусне щата Аляска до една седмица.

Епископ Николай се оказа в центъра на нарастващо разделение в Епархията на Аляска, което достигна своя предел, когато множество свещеници и енориаши от епархията апелираха към Светият Синод на Православната църква в Америка за неговото отстраняване.

В четвъртък епископ Николай съобщи пред ТВ канал KTUU, че освобождава поста си, за да може Църквата в Аляска да се излекува и да продължи напред.

Той заяви, че въпреки своето заминаване остава загрижен за благополучието на епархията. Епископ Николай планира да пътува до западното крайбрежие на САЩ, за да посети роднини и приятели.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...