Буш и папата си говорят искрено



news.bg

Днес Джордж и Лора Буш бяха приети от главата на Римокатолическата църква папа Бенедикт ХVІ. Прессекретарят на Белия дом Дана Перино каза за срещата на Буш с папата, че двамата лидери имат отношения, които позволяват да си говорят искрено, предаде АП.

Тя допълни, че въпросите, които двамата са дискутирали са свързани с правата на човека, проблемите с ХИВ и СПИН в Африка и бедността в света.

Това е третото посещение във Ватикана на американския президент.

Ватиканът предвиди по-малко формален протокол от обичайното заради топлия прием, с който папата беше посрещнат в САЩ по време на визитата му там преди два месеца.

След разговорите на папа Бенедикт ХVІ с Буш, предстои разходка в градините на Ватикана и концерт на хора на Секстинстката капела.

Това е заключителната среща от тридневното посещение на американския президент в Италия.
Вчера той разговаря с президента на страната Джорджио Наполитано и с премиера Берлускони. С Берлускони Буш обсъди ситуацията в Ирак и климатичните промени.

След тази среща Буш лети за Франция, където ще държи реч в Париж за трансатлантическите отношения.

Освен това американският президент ще участва в честванията по случай 60-годишнината от началото на Плана Маршал – американска програма за възстановяване на Европа след Втората световна война.

В речта си в Париж Буш ще каже: "Виждам отговорността на могъщата и решителна Европа за издигане на стойността на свободата в границите й и извън тях".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...