Ректорът на института „Свети Сергий” в Париж е критичен към богословското образование в Москва




Източник: Портал Кредо

Главата на руската („евлогианска”) архиепископия на руските енории към Константинополския патриархат в Западна Европа – Комански архиепископ Гавриил, който по длъжност е ректор на Свято-Сергиевския православен богословски институт в Париж, счита, че няма достатъчно основания за утвърждаването в званието доктор honoris causa по богословие на известния московски протойерей Владимир Воробьов, ректор на Православния Свято-Тихоновски хуманитарен университет. Архиепископът е съобщил това на заседанието на ХІІ Конгрес на Западноевропейското братство, който се провежда тези дни в Брюксел.

По думите на йерарха, Свято-Тихоновският институт сега преживява трудно време на укрепване и обновление, което не може да не е свързано с повишаване на изискванията към качеството на преподаване и към равнището на защитаваните в него работи.

Протойерей Владимир Воробьов е познат в България като автор на книгата „Покаяние, изповед, духовно ръководство”, изд. Омофор, 2003.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...