Международна научно-богословска конференция в Москва за есхатологичното учение на Църквата



Източници: Информационна служба на СПЦ; Официален сайт на РПЦ

Негово светейшество патриарх Алексий ІІ е открил на 14 ноември в конферентната зала на хотелския комплекс „Даниловский” Международната научно-богословска конференция на тема „Есхатологичното учение на Църквата”, която ще продължи до 17 ноември.

За участието в конференцията в Москва са се събрали представители на Поместните православни църкви, известни православни богослови като професор Христос Янарас, архиепископ Атанасий Йевтич, професор йерей д-р Джон Бер от Академията „Свети Владимир” в Ню-Йорк, професор д-р Константинос Скутерис от Богословския факултет на Атинския университет, и много други представители на богословските факултети на различни университети в Австралия, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Франция, САЩ и редица други страни.

В работата на конференцията взимат участие и видни политолози, историци, философи и публицисти. Предвижда се да бъдат представени около 60 доклада, в които Есхатологичното учение на Църквата да бъде разгледано от различни гледни точки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...