Апел за подкрепа на малкия Стиви в кампанията „Виждам те“Ventsislava_MitovaВ навечерието на Страстната седмица екипът на фондация „Покров Богородичен“ сърдечно благодари на всички дарители, които продължават да откликват на каузите на кампанията „Виждам те” в подкрепа на самотни майки, хора в затруднено социално положение и страдащи от сериозни заболявания. „Виждам те“ продължава да призовава за вашата съпричастност…

Едно от семействата, които кампанията „Виждам те“ подкрепя, е това на самотната майка Венцислава Митова. Тя има две момчета – на 11 и на 6 години. Малкият й син Стивън е със 100% инвалидност поради тежки увреждания: вроден дефицит на антитромбин 3, тромбофилия и детска церебрална парализа. Освен вродените заболявания, когато момчето е на 2 годинки, лекарите установяват, че то има тромб в дясното предсърдие. „Мнението на лекарите е, че всякаква оперативна намеса би била твърде рискова. Затова и не правим опит да търсим лечение в чужбина. Трябва и повече да се внимава в рехабилитацията, например масажите в този момент не са подходящи. Единственото, което трябва да се прави, е детето ми да е под постоянно наблюдение, за да се следи този тромб, както и другите заболявания. И надеждата е да не се влошава“, споделя Венцислава.

Месечният доход на младата майка е около 500 лева (което включва сумата, която майката получава като личен асистент на своя син, месечната добавка, която държавата дава при дете с увреждания в семейството, удвоените детски добавки на Стиви и детските за баткото). Но това се оказва недостатъчно. Състоянието на малкия Стивън налага чести контролни изследвания на кръвта и кръвопреливания, детето се нуждае от медикаменти и силна храна.

Преди една година, благодарение и на помощта на дарителите в кампанията „Виждам те“, младата майка успя да закупи на изплащане т. нар. вертикализатор – специален уред, който позволява на детето с церебрална парализа да стои във вертикално положение без чужда помощ и подкрепя неговата адаптация. Цената на уреда е почти 3000 лева. Венцислава се нуждае от подкрепа, за да може редовно да заплаща месечната вноска от около 80 лв.

Ако искате да подкрепите Венцислава Митова и нейното семейство в кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението). За повече информация: тел. (02) 987 1655(02) 987 1655, 087 980 9114087 980 9114, pokrov.iseeyou@gmail.com. Повече за кампанията „Виждам те“ може да прочетете тук.

 

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи