Владика отслужи водосвет в зоопарк


Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет по повод 45-годишния юбилей на Ловешкия зоопарк в събота. Зооградината е втората по големина у нас. Владиката отбеляза, че местната управа заслужава благодарност от гражданството заради усилията й да поддържа в чудесен вид зоокъта от неговото застрояване до днес.

"Човек може само да спечели от общуванията си със животните, те са изключително полезни за него в опитите му да открие кое е добро и кое е лошо на тоя свят", заяви още дядо Гавриил.

В същото време в негово присъствие кметът на Ловеч Минчо Казанджиев осинови ягуар на година и половина. Бившият картинг-пилот кръсти животното на името на двукратния шампион във Формула 1, Алонсо, заради любовта си към мото- и автогонките. 50-годишният социалист ще плаща по договор медикаментите, витамините, храната и ремонта на клетката на новия член на фамилията си.

"Ягуарът яде дневно до 5 кг мръвки. Това неминуемо ще доведе до икономии в семейния бюджет, поне аз ще спра с месоядството", призна градоначалникът.

Ловчанският митрополит Гавриил отслужи водосвет по повод 45-годишния юбилей на Ловешкия зоопарк в събота


© фотография: Милен Нанков

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Добичетата в клетките дали са изквичали в знак на благодарност, когато владиката ги е поръсил?

 2. Radko Popov каза:

  Ще одобри ли Бог животните които Той е създал да живеят на свобода в дивата природа да се държат в клетки? Дано митрополит Гавриил се е молил в зоопарка за душите на хората затворили тези животни.

 3. Дон Кихот каза:

  А животните, които слагаме в чинията си, които одираме, за да си направим палта или обувки, които изтезаваме в лаборатории, за да създадем нови лекарства? А милиардите хора, превърнати в диви животни, докато милиарди домашни животни живеят по-добре от хора?

 4. Liturgist каза:

  Когато прочетох заглавието на статията ми стана смешно. Сетих се за едно изказване /не помня от кого/:“ Църквата е като Ноев ковчег, в който се мотаят всякакви животни.“ Впрочем, заменете в заглавието думата „зоопарк“ с абревиатурата БПЦ.