Направиха първа копка за параклис


Източник: Darik News

Първа копка за изграждане на параклис в Горталово направиха кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски и кметският наместник на селото Пламен Петков, информират от пресцентъра на общината.

Гласуваните за целта средства от Общинския съвет са 5000 лева от Програмата за насочване средствата, постъпили в инвестиционния приватизационен фонд на Община Плевен за 2007 год. Общо предвидените средства в програмата за строителство на параклиси в различни селища на общината, доизграждане на католическата църква и ремонт на джамията в Плевен са 78000 лева.

Кметът Найден Зеленогорски и неговият екип откриха и нова детска площадка в кметство Горталово, построена със средства на Община Плевен, и поднесоха венци и цветя на паметника на майор Горталов, от чиято гибел се навършват 130 години.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...