Протест в защита на Странджа


Днес по обяд дойде новината: „Тричленен състав на ВАС прогласи за нищожна заповедта на министъра на околната среда от 1995 година, с която се обявява Народен парк "Странджа" на площ от 116136,2 ха.”

Това на човешки език означава, че Върховния администативен съд отмени съществуването на Природен парк Странджа – най-голямата защитена територия в България. Жалбата срещу решението за създаване на парка бе внесена в съда от кмета на Община Царево – Петко Арнаудов заедно с инвеститора на селището "Златна перла" край село Варвара.
Това решение породи невиждана интернет активност. На практика всеки, който работи пред монитор получи този линк:
http://savestrandja.hit.bg/index.html

Екипът на „Православие България” се присъединява към протестите. Ние вярваме, че природата ни е дадена от Бога и като я скверним хулим Него.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...