Поклонение „Атина, о. Егина, манастирите около Коринт, Микена, Епидавър, Коринтския канал“


Фондация „Покров Богородичен” и туристическа агенция „Сканер” ви канят на поклонение, в което ще посетите Акропола не само като туристическа забележителност, но и като място, откъдето апостолите са проповядвали християнството в първите векове, ще видите бемата в древния Коринт, от която св. ап. Павел е проповядвал. Ще се поклоните във величествената катедрала “Св. ап. Павел” в съвременен Коринт. С корабче ще посетите о. Егина и манастира на св. Нектарий Егински, където ще може да се докоснете до неговите св. мощи и чудотворна икона. Ще се докоснете до св. мощи на св. Патапий в Лутраки, както и до много други светини. Ще се докоснете до най-древната история на Елада – Микена и гробницата на митичния цар Агамемнон, ще посетите и историческия Коринтски канал, свързващ Егейско и Йонийско море.


Атина – Акропола, о. Егина – “Св. Нектарий”, манастирите около Коринт, Катедралата “Свети Павел”, Микена (гробницата на Агамемнон), Епидавър, Коринтския канал

1 ден ( събота ) 27 октомври
Тръгване от гр. Троян в 15:00 ч.по маршрут гр.Ботевград, гр.София, ГКПП Кулата, гр. Атина.

2 ден (неделя) 28 октомври
Около 9:00 ч. пристигане в гр. Коринт, който се намира на 70 км. от гр. Атина, разположен на двете морета – Егейско и Йонийско море. Разглеждане на впечатляващия Коринтски канал, свързващ двете морета. Настаняване в хотел в курортното селище Лутраки на брега на Йонийско море в непосредствена близост до морето. Лично време и почивка до 15:00 ч. От 15:00 ч. – поклонение в манастирите: 1. “Св. Герасим Чудотворец”, 2. “Св. Преподобний Патапий чудотворец” – изцерител на хора, страдащи от онкологични заболявания; Поклонение пред нетленните му мощи;
3. “Св. Пророк Илия”. Прибиране в хотела и свободно време. Нощувка.

3 ден (понеделник) 29 октомври
8:00 ч. – отпътуване за полуостров Пелопонес. Посещение на Микена – древно гръцко селище, от което е произлязла една от първите цивилизации (Микенското царство) и гробницата на Агамемнон; Посещение на светилището на Асклепий – един от основателите на медицината, Епидавър – театъра с уникална акустика, Посещение на древния Коринт, демата от която е проповядвал “Св. Апостол Павел”, катедралата “Св. Апостол Павел” в новия гр. Коринт. В 19:00 ч. – прибиране в хотела, свободно време. Нощувка.

4 ден (вторник) 30 октомври
7:00 ч. – отпътуване за пристанище Пирея, Атина; 9:30 ч. – отплаване с ферибот за о. Егина; от 10:30 ч. – поклонение в манастирите на о.Егина – манастира “Св. Троица”, където са чудотворните мощи на “Св. Нектарий Егински”; разглеждане на новата църква в манастира, посветена на “Св. Нектарий”; гроба на Св. Нектарий; манастира “Св. Мина”, в който има и параклис, посветен на Св. Онуфрий. 13:30 – 15:00 ч. – Свободно време из гр. Егина, столицата на о. Егина; 15:30 ч. – отплаване с ферибот за Пирея, Атина. Прибиране в хотела в 18:00 ч. Свободно време. Нощувка.

5 ден (сряда ) 31 октомври

7:00 ч. – отпътуване за гр. Атина. Ранният час на тръгване е, за да се избегнат задръстванията по пътя. Пристигане на Акропола в 8:30 ч. Разглеждане на Акропола. Разглеждане на гр. Атина; Древната агора; Римската агора; арката на Адриан; старинната библиотека на Адриан, храма на Зевс; храма “Св. Екатерина” от 11 в., Кулата с ветровете, квартал “Монастираки”, разходка из центъра на гр. Атина, свободно време, разглеждане на площад “Синтагма” пред парламента, разглеждане на сградата на парламента отвън и смяната на караула. В 17:00 ч. – отпътуване за България.

6 ден ( четвъртък ) 1 ноември
Пристигане в гр. Троян около 9:00 ч.

В една от вечерите по желание на групата може да бъде организирано увеселение в таверна с жива гръцка музика (заплаща се допълнително).

Ръководител на групата ще бъде свещеник

ЦЕНА от гр. Троян 295 лв.

В цената са включени:
пътни разходи;
3 нощувки в хотели** в курортно селище с 2 и 3 легла в стая;
медицинска застраховка;

В цената на пътуването не е включена:
храна;
музейни такси;
Такси за влизане в музейните обекти: Акропола–12 € с още 4 музея; за учащи и пенсионери–6 €; Микена – 8 € с гробницата на Агамемнон; за учащи – 4 €; Коринт – 6 €, за учащи – 3 €; за деца под 18г. и журналисти – безплатно влизане; Ферибот до о. Егина и обратно – 8 €.

Офертата е валидна при събиране на минимум 40 човека.

Запишете се тук

Прочетете разказ за предишно пътуване

Влизането в музеите с такси, упоменати по-горе е по желание. При записване се внасят 80 лева и данни от личната карта на пътуващите. Останалата сума се внася до 10.10.2007 г.

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него
причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...