Първи публичен прочит на Библията


Източник: News.bg

Първи публичен прочит на Библията е направен в Перник, съобщиха от Обществения съвет за духовна просвета.


Божието слово е било представено от писателя Константин Еленков и актьора Илия Божилов.
Поканени са преподавателите по богословие проф. д-р Димитър Киров и проф. Дечко Свиленов, както и екипи от религиозните предавания на националните телевизии.

На първия публичен прочит на Стария и Новия завет са присъствали директори на учебни заведения, учители, общественици, граждани.

Гражданска организация, председателствана от заместник-кмета Зоя Асенова почти една година работи активно за популяризиране на изучаването на религия в училище. През тази есен желание за свободноизбираемо изучаване на история и теория на вярата са изразили 10 училища в общината. Миналата година само в училището в с. Дивотино имаше такъв СИП.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...