Да наблюдаваш света от най-недостъпното място на Атон



Тази събота във „Вяра и общество”, което започва в 16.00 ч. 

В поредния ни брой ви предлагаме: 

  • Специален гост на предаването – монах Атанасий от скита Каруля на Света гора. Един неординерен духовник, руснак по рождение, който живее на място, което буквално е кацнало на стръмните атонски скали, активно проповядва в интернет и анатемосва руския президент и привържениците му, без да изневерява на православната вяра.   
  • Безкръвно мъченичество за вярата и отечеството – 140 г. от заточаването на българския екзарх Антим
  • Живописни пътеписи до две светини на православието. Валаам и Атон през погледа на неизвестния у нас руски писател Борис Зайцев. За първи път на български език книгата му „Капки от Русия”, представена от Тони Николов.    
  • Небесно сияние над българската земя – в навечерието на Неделя на Всички български светии ви разказваме за този църковен празник.

Гледайте ни, очакваме ви. По изключение започваме в 16.00 ч. 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...