„Разкази в светло-сенки…”


На 8 ноември 2005 год., Архангеловден, в центъра на София с празничен водосвет официално бе открита Православната книжарница.
 
Фоторепортажът от официалното откриване на Православната книжарница.
„Православната книжарница” е проект за ново място на Православието в културното пространство на София.

Екипът на проекта е мотивиран от необходимостта да бъде заявено публично едно ново и адекватно отношение към Православието – не само като теория на книга, културен феномен или произведение на изкуството, но като живо и истинско битие. В този смисъл пространството на Православната книжарница е свързано както с богатството на заглавия и автори, така най-вече и с личния избор на всеки човек.

 
В компанията на добри книги гостите, приятелите и съмишлениците на Православната книжарница имаха възможност да се запознаят и с постоянната експозиция на фото група Наос: „Разкази в светло-сенки…”

Фото-творбите са опит за реставрация на единството между текст и образ. Голяма част от тях са провокирани от богословски или художествени текстове, свързани с Православието.

Книги и фотографии, представени на едно място, са първата стъпка към реализиране на основните цели на проекта „Православната книжарница”: превръщането й в място за срещи не само между съмишленици и приятели, автори и издатели, но и в място, където се пресичат традиция и съвремие, където се споделя опит, където литературата може да се превърне или вече е начин на живот.

Автори на проекта: Фондация „Покров Богородичен”, издателство „Омофор”, приятели и съмишленици.

Адрес: ул. Бенковски 9 (пресечката с бул. Дондуков), тел. 02 9801660,  maria@pravoslavie.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...