Свещеник краде от храма?


По информация на РДВР-Стара Загора на 27 ноември в 10.00 ч. в Казанлък при полицейска проверка на пункт за изкупуване на цветни и черни метали на ул. “Тулово” е намерена открадната църковна утвар.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че вещите са предадени от 44-годишната казанлъчанка Л. М., а са откраднати от храм “Св. Петка” в с. Черганово от 33-годишния свещеник Т.П.

При оглед на храма в с. Черганово е намерена черна чанта с два метални водосветни кръста, две кандила, чаша за сухо причастие, дискос и други предмети, отнети от различни храмове.

По случая е образувано досъдебно производство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...