Априлската беседа от поредицата „Книгата на книгите“ е посветена на Посланията до солуняни на св. ап. ПавелSveti apostol PavelВинаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете… (1 Сол. 5:16-18)

В очакването на Възкресение – Празника на празниците, когато светът се изпълва с пасхалната радост на победата над смъртта, е подходящото време да поговорим за това как християните би трябвало да приемат смъртта според наставленията на св. ап. Павел.

Във фокуса на априлската беседа от поредицата „Книгата на книгите“ са Първото и Второто послание до солуняни на светия апостол. Какво е наистина да изоставиш човешките идоли в търсенето на истинския Бог? Какво означава християнинът да живее по евангелски ежедневния си живот, очаквайки Второто пришествие? Какво казва апостолът на онези от солунските християни, които изпитвали духовен смут като че „уж настъпва вече Христовият ден“?… Това са част от темите, на които лекторът – отец Добромир Димитров, ще обърне внимание, както и ще бъде насреща за вашите въпроси. Очакваме ви!

Лектор

O. Dobromir DimitrovПрот. д-р Добромир Димитров
Свещеник във великотърновския храм „Св. Мина”. От 2008 г. е редовен асистент по църковно право към катедрата „Историческо и практическо богословие” на Православния богословски факултет на ВТУ.

 

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 21 април (четвъртък) 2016 г., 18:30 ч.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...