Архивите за една необявена войнаВ поредното издание на „Вяра и общество” ви предлагаме: 

  • Християнски ценности срещу джендър идеология – кое мотивира хората да продължават своето недоволство срещу опитите определени кръгове да наложат идеология, чужда на българските традиции и начин на живот?
  • За религиозните общности в желязната прегръдка на ДС по времето на атеизма – повод за разговор в този брой на предаването е документалният сборник в 3 части, издаден наскоро от Комисията по досиетата за Държавна сигурност и вероизповеданията (1944-1991). Със своите събеседници Горан Благоев ще разговаря за повсеместното налагане на атеизма като водещ фактор в съзнанието на обществото, за съпротивата, предателството, за принудата, страха и покорството, за това кога и как подривната религиозна дейност се превръща в потенциална идейна и реално опозиционна. Ще разерете какво свидетелстват архивите; как БПЦ, Главното мюфтийство и другите вероизповедания от една страна са съжителствали с атеистичната държава? Различно ли е било отношението й към тях, имало ли е привилигировани и каква е била цената на тези привилегии? Очаквайте мненията на Екатерина Бончева от Комисията по досиетата, дфн Момчил Методиев (историк), доц. Дилян Николчев (богослов) и пастор Ангел Пилев.                                                                                                  
  • Да служиш на Бога и на хората – памет за свещениците баща и син Полуганови от Поликраище.       

Вашите въпроси или мнение по темите на предаването може да зададете предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

 Очакваме ви както обикновено по БНТ 1, точно в 17.00.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...