Белоградчишкият епископ Поликарп става ректор на Духовната академия в ПловдивБелоградчишкият епископ Поликарп става ректор на Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ в Пловдив, реши Св. Синод на своето извънредно заседание от днес.

Епископ Поликарп е освободен от длъжността викарий на Видинския митрополит, която заемаше до момента. От утре, освен задълженията на ректор, той ще поеме и длъжността трети викарий на Пловдивския митрополит Николай.

На своето заседание Св. Синод е взел съответно решението да освободи Великотърновския митрополит Григорий от ректорския пост на Православната духовна академия, като му благодари за положените грижи за развитието на Академията.

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...