Благодарствени молебени в Пловдивска епархия за манастира „Св. св. Кирик и Юлита“Manastir_Sv.sv. Kirik i YulitaНа 5 март Върховният касационен съд излезе с решение, че манастирът „Св. св. Кирик и Юлита“ край Асеновград остава собственост на Пловдивската света митрополия. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

По повод радостната развръзка на дългогодишния съдебен спор със Съюза на архитектите за собствеността на манастира, Пловдивският митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен на 8 март, Неделята на св. Григорий Палама, в катедралния пловдивски храм „Успение Богородично” от 10 ч.

Благодарствени молебени ще бъдат отслужени и във всички храмове на епархията, а църковните камбани в този ден ще бият тържествено в продължение на половин час от 10 до 10.30 ч., съобщава сайтът на Пловдивската св. митрополия.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...