Благославя ли Светият синод на БПЦ партия Атака?


На 27 март лидерът на „Атака” Волен Сидеров се е срещнал по своя молба с представители на Светия Синод на Българската православна църква. Сидеров е бил посрещнат от Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. 

След срещата, Волен Сидеров е заявил пред медиите, че „Атака” има намерение да лобира за Българската православна църква в Парламента, като е представил някои основни приоритети на православната общност в България (въвеждането на вероучение в училищата, подобряване на социалното положение на свещенослужителите и проблемите със сектантските влияния в България) за каузи на политическата сила "Атака".

„Получихме благословия от архиереите, морална подкрепа за нашата дейност и обещание за регулярна оперативна връзка”, е казал още Волен Сидеров, цитиран от агенция Фокус.

По този въпрос митрополит Кирил поясни пред екипа на Православие България, че е дал лично благословение на Сидеров, което няма отношение към дейността на политическата сила, която той представлява. „Дадохме благословението си лично, защото и той като всички е дете на Българската православна църква”, заяви дядо Кирил.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...