Богоявленски водосвет и за децата в София



На Богоявление, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в Спортен комплекс „Силвър Сити“ в столицата се проведе тържество за най-малките духовни чеда на епархията.

От Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, бе извършено Богоявленско водоосвещение. След водосвета 40 деца от 8 до 14-годишна възраст влязоха в басейна, за да уловят кръста, който според традиционния ритуал бе хвърлен във водата от епископ Поликарп.

Кръстът бе хванат от 14-годишния Боян, който ще го задържи за една седмица в дома си, за благословение, след което ще го върне в Софийска света митрополия. На Боян бе предоставен подарък от името на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Организатори на събитието бяха Софийска света митрополия, Спортен комплекс „Силвър Сити“ и неделното училище при храм „Рождество Христово“ в София.

На всяко дете бе дадено нагръдно кръстче, за благословение и спомен от богоявленското събитие, както и бе подготвена празнична почерпка.

 

Източник и снимки: mitropolia-sofia.org

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...