Българският патриарх Максим на 93 годиниМоже да харесате още...

15 Отговори

 1. blago4estiwia каза:

  Наздраве! Такъв патриарх е чест за всеки народ! Още веднъж: честито Марксиме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Дон Кихот каза:

  „А един поп, който ръси с босилек в ремонтирания поради изборите градски клозет, казва: да се прегърнем, братя и сестри, и да заживеем в мир. Никой не прегръща никого, а един чакащ края на водосвета квичи: карай, отче, по-накратко, че ще се напикая!“ (http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2798&sectionid=13&id=0002401)

 3. Ангел Небесен каза:

  Изводът е: не вярвайте на „поп, който ръси с босилек в ремонтирания поради изборите градски клозет“…….

 4. stilijan каза:

  Да ни е жив и здрав Патриарха.
  Бог да го пази и закриля и все така да му дава разум. На многая и благая лета

 5. Християнче каза:

  Дядо Максим да жив и здрав,НО не е избран,а е назначен с писмо от ЦК на БКП и подписа на Тодор Живков.

 6. alexx каза:

  Пък аз си мислех, че по Божията воля и с Божие допущение се избира и Патриарх и Митрополит…

 7. Idiot каза:

  Нека не забравяме, че един архийерей трябва да се ползва с одобрението на властта, според устава на БПЦ. На многая лета Светейший владико! А ако на някой не му харесва, да се сети, че архийереите ни са едни от нас, а не светци. Възможно е някои да са, но това знае само Господ. Затова нека се молим за нашите епископи на Господ да им дава мъдрост. А не да ги сквернословим, все едно, че Господ няма. А ако е сгазил лука, неговото Началство ще му държи строга сметка.

 8. Християнче каза:

  Това,че един архиерей трябва да се ползва с одобрението на властта,според устава на БПЦ,не означава,че той не трябва да бъде избран. Комунистическата власт не е от Бога.На лице е патриарх на раздорите и разколите. ЧЕСТИТО!

 9. Idiot каза:

  Работата е там, че избор има. Състоял се е в храм св. Александър Невски пред погледите на Вселенския патриарх, Антиохийския, Руския, Александрийския, Грузинския, както и гръцкия архиепископ и куп други такива. Та, ако има нещо нередно в избора, първи Вселенският патриарх ще ревне. А с него в един глас и останалите, а тях да ги заглушиш няма да успееш. Би се стигнало до нова схизма, която още би била в сила. А доколкото си спомням, по причина на църковния разкол, в горепосочения храм се събраха известен брой светейшества, които щяха ли да дойдат при една схизматична църква, за да и` оправят бъкиите.

 10. рътеп каза:

  Ей ! ПЕСЕВДО – АЛА БАЛА ДРЪНКАЩИТЕ, един светия е казал че и листо не пада от дървото без божия пормисъл. ТА ЧУДЯ ВИ СЕ КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТАКИВА! ЧОВЕКА Е НА 93 ГОДИНИ БЕ! Какъв е, що е, Бог ще го съди! ТОЙ ГО Е ПОСТАВИЛ! ТОЙ!

 11. Християнче каза:

  През 1992 година графолозите установиха,че почти всички бюлетини за дядо Максим са попълнени само с три различни почерка. Това бе предадено нагледно и оповестено по всички национални медии. Ето защо този „избор“ е НИЩОЖЕН. Мнозина от българските архиереи подписват „избора“ с ОСОБЕНО мнение. Когато фактите говорят и боговете мълчат,но комунистите продължават да говорят. Жалко за БПЦ и България.

 12. Idiot каза:

  Защо тогава другите глави на православни църкви не се възпротивиха? Най-авторитетните патриарси на Константинополският, Йерусалимският и Антиохийският. Защо никой от тях не каза и думица срещу избора?

 13. timoti каза:

  на многая лета.Мисля че най-добрият подарък е дядо Максим да се оттегли май вече е време да престане да слуша кирил варненски и натанаил крупнишки(последният въпреки усилията на кирил варненски неможа да бъде канонично избран за неврокопски митрополит).Престанете да позвате Църквата за собствени облаги>БОГ ПОРУГАН НЕБИВА!!!!!!

 14. Християнче каза:

  Гостувалите патриарси не са участвали в „избора“. ПРОЧЕТИ устава на БПЦ и ще разбереш,че патриарсите не избират патриарх.Те не броят и бюлетините.Всяка православна църква е самостоятелна и национална.Дори и ВСЕЛЕНСКИЯТ е само пръв между РАВНИТЕ.Чети и учи !

 15. Християнче каза:

  Дядо Максим е ЛЪЖЕПАТРИАРХ. ЧЕСТИТО!