Варненският и Великопреславски митрополит Кирил освети храм, възстановен със средства на ДПС


Варненският и Великопреславски митрополит Кирил освети изцяло възстановения храм "Света Параскева" в село Каменар, предаде БНР.

Възстановяването е на стойност 240 хиляди лева и е осъществено със средства на народния представител от ДПС Йордан Цонев и негови съмишленици. Лидерът на Движението за права и свободи Ахмед Доган е дарил първите 10 хиляди лева.

Освещаването на църквата почете и районният мюфтия за Североизточна България Билял Дарджан, съобщи БНТ.

В селото живеят мюсюлмани и християни, затова строежът е знак за единението на нацията, за което работи ДПС, заяви Йордан Цонев.

Според информация на в. Сега обаче селото е известно с етническото си напрежение. На вчерашното освещаване православните миряни са били по-малко отколкото активистите на ДПС и мюсюлманите. В селото живеят 2 500 души и преобладава мюсюлманско население, ромите са около 1500, а българите 300.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...