Волен Сидеров иска да довърши богословското си образованиеЛидерът на партия "Атака" Волен Сидеров днес се отказа да се яви на изпит в шуменския университет “Епископ Константин Преславски“ за възстановяване на студентските си права във факултета по “Богословие“ специалност “Теология“ въпреки платената вече такса.

Причината – проявеният интерес към от журналисти и фоторепортери, предаде БГНЕС. Лидерът на партията беше приет за студент през учебната 2002 -2003 г. и завърши успешно тогава есенния семестър, след което прекъсна следването си заради включване в предаването “Атака“ по телевизия Скат. На трите изпита -“Въведение в Богословието“, “Библейска археология“ и “Еврейски език“ има две отлични оценки и една четворка. На тези изпити той се е явил през есенния семестър на 2002 – 2003 г. Според преподаватели Сидеров е много добър студент, а проф. Тотьо Тотев е бил изненадан от добрите му познания през 2002-2003 г. Тогава Сидеров е записал бакалавърска степен с 4-годишно обучение и е приет по линия на просветната фондация НОБЛЕС. Той не е ползвал преференции за безплатно обучение, а се е явил като редови студент.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

8 Отговори

 1. dikovski каза:

  Подкрепям Волен Сидеров в неговото начинание! Богословието ще му даде много ценни познания за християнската и общочовешка етика, каквито липсват на повечено ни политици. Надявам се някой ден да ги приложи на практика в българското законодателство и управление. Освен това виждам, че е старателен и добър студент. Мисля, че много хора има какво да научат от него.
  Успех, Волен!

 2. svetlio каза:

  Начинанието на г-н Сидеров може да е добро, но и Сталин е бил семинарист и много други хора, които не могат да се нарекат християни. Аз няма кой знае какво да науча от него и не смятам да ми бъде пример за подражание, а само такъв, който да избягвам. А в българското законодателство и управление той може да приложи само омраза. Лошите му думи излизат от лошо сърце. Досега почти нищо не е направил, освен да работи за разделението на българското общество. Както беше казал един човек: „Прекалено голям патриот съм, за да подкрепям Волен Сидеров“. Вече стана ясно, че Атака е създадена от ДПС и ползва само тях. Надявам се г-н Сидеров да превърне омразата в творческа любов.
  Пиша тези редове, защото съм против явната подкрепа на политици в този сайт, посветен на православието.

 3. dikovski каза:

  Може би имате право, че не трябва да се прави политически PR на политици, но си помислете какво печели България от ислямизацията на Родопите и други райони. Печели Доган и неговата партия – увеличава си електората. Та ако Сидеров е против такива, аз заставам зад него!
  А що се отнася до това за отношенията на политиците към Православието, много политици се преструват на православни, но само Бог знае кой какъв е!
  Вече тривиална стана сентенцията на българския мъченик Митрополит Климент: „Има Православие у нас има български народ, няма Православие – няма български народ!“ Ако проучите историята, ще разберете какво е понесъл от режима на Стамболов за тази своя реч. Но че думите му са верни, в това две мнения няма. Лично аз не вярвам на инсинуациите, че Атака е създадена от ДПС. Медиите постоянно тиражират лъжи и фалшиви сензации.
  Но България трябва да бъде над всичко! Това е което всички забравиха!

 4. Дон Кихот каза:

  Сидеров избяга от изпита, щом видя журналистите и няма да следва теология. Тази постъпка е съвсем неадекватна и буди съмнения в здравия му разум.
  .
  До 10 години ще се стопим до 6 милиона души, от които 2 милиона турци и цигани. В замяна на това ще се заселят поне 1 милион от Азия със съвсем различна култура и религия. Досегашните етнически конфликти ще бъдат детска играчка пред бъдещите. България е обречена.

 5. dikovski каза:

  Това, което пропуснах е, че сред циганите битува идеология за завладяване на България чрез безконтролно раждане. Това съм го чувал лично от цигани. До известна степен успяха. Доган продължава да ислямизира населението на определени райони, за да поддържа електората си. От това потърпевши сме ние. А Волен може да се върне, когато жулналистите лешояди си отидат.
  Не прави чест на идиотите от Университета, които са ги повикали за сензация. И аз бих се оттеглил при такова положение.
  Все пак дано Бог се смили над Родината ни!

 6. dbachev каза:

  Виждал съм в главната книга на Духовната академия страницата с личния албумен номер и други данни на Волен Сидеров. През доста вече далечната 1978/1979 г. е бил там за много малко време, но е напуснал. Може би доц. архим. Павел Стефанов го е виждал в онези години в Духовната академия..

 7. Дон Кихот каза:

  През тези години не бях в Духовната академия, а в Ловчанската митрополия при лудия Григорий.
  .
  Сидеров окончателно се разкри. Той боледува от синдрома „Хитлер“. Пред възторжена тълпа, която го превъзнася и обожава, той е лъв в стихията си. А когато се изправи пред шепа журналистки, които са критично настроени, той се превръща в плъх и бяга позорно.

  ……

  http://blog.360.yahoo.com/pavel_st_georgiev/

 8. portos каза:

  Някой спешно трябва да напише нова „Сумма на Теологията“. И не е нужно да е дебела като предната, защото сегашните ислямисти не са толкова сериозна заплаха, колкото арабите от времето на Тома Аквински.

  Ситуацията изглежда безнадеждна, заради нашата настояща неподготвеност и безсилие , а не защото християнската култура няма отговор.

  Отговорът на ислямската инвазия определено не е в бълнуванията на Сидеров и това е ясно – дори Волен да завърши пет теологични образования.

  Аз вярвам, че християнството ще победи. Не виждам как защо, но го знам.