Във всички храмове на Софийската епархия ще бъде отслужена заупокойна Литургия за загиналите край СвогеВ Деня на национален траур – 27 август, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, във всички храмове в диоцеза на Софийската епархия ще бъде отслужена заупокойна Литургия. Богослужението е в памет на 16-имата загинали в трагичния пътен инцидент край Своге от събота, съобщава официалният сайт на Българската патриаршия.

„Нека всички свещенослужители се помолят на Всемилостивия Бог за скорошно и благополучно оздравяване на всички пострадали, а на починалите да даде покой“, се казва още в съобщението.

В Софийска епархия се намира и манастирът „Рождество Богородично“ – „Седемте престола“, където хората от катастрофиралия автобус са били на поклонение съвсем скоро преди инцидента.

С голяма тъга в Господа разбрахме, че от този свят си отидоха 16 души, а други 27 са ранени. Болката ни се засилва и от факта, че час и половина преди тази ужасна трагедия те бяха наши гости. Поднасяме нашите най-искрени и всесърдечни съболезнования на техните близки и молим Всеподателя Бога да ги прости и всели във вселенията на праведните“, се казва в скръбното съобщение на манастирското братство. В храма на обителта от 11 ч. на 27 август ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите.

Бог да ги прости и да даде утеха на семействата им!

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...