Вяра, изпитание или просто диета?Тази събота във „Вяра и общество” говорим за Великия пост 

В поредния брой ви предлагаме:

  • „Бог ми помогна да победя страха в себе си” – разказ за преп. Герасим Йордански в деня на неговата памет. Една история за хармонията между човека и звяра, която звучи актуално, макар да се е случила преди 17 века. 
  • Глад за Истинската храна – как днес хората подхождат към поста? Какво е постът – изпитание на душата и тялото, утвърждаване във вярата или просто диета? Пред какви предизвикателства е изправен съвременният човек, който иска да пости? И възможно ли е в една поместна църква да постят истински по-малко от 10% от вярващите? По тези и други въпроси Горан Благоев разговаря със своите гости – свещеник Стефан Пашов и богослова Пламен Иванов.

Очакваме вашите мнения и въпроси предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

  • Тържество на светите икони – разказ за първата неделя от Великия пост, наричана Неделя на светото православие. 
  • Непознатото православие – културният антрополог Надежда Савова споделя своите  лични впечатления от православните манастири в Аризонската пустиня.  

Гледайте ни тази събота. Започваме точно в 17.00 ч. 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...